Και για να μην ξεχνιόμαστε… ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

FOTO

 

Την Παρασκευή  26/9 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στην γειτονιά του δρόμου Ανεξαρτησίας. Η πορεία ήταν καλεσμένη στόμα με στόμα από το antifa[i]. Ένας από τους λόγους για την επιλογή του δρομολογίου ήταν το μαγαζί που ελπίζει να ανοίξει γνωστός (από την παρουσία του στο δικαστήριο συντρόφων προ μηνών) φασίστας. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο, γράφτηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν τρικάκια.

 

Και για να µην ξεχνιόμαστε… ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

 

 

Στον απόηχο της αντιφασιστικής διαδήλωσης ένα χρόνο µετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πληροφορηθήκαμε ότι ένα καινούριο φασιστοκουµάσι έχει επιχειρηματικές βλέψεις και έχει αρχίσει να διαµορφώνει το µαγαζάκι του στην οδό Ανεξαρτησίας. Ο νέος επίδοξος επιχειρηµατίας, είναι µέλος της Χ.Α. και είχε παρεβρεθεί σε δικαστήριο που δικάζονταν αντιφασίστες, εκτοξέυοντας απειλές σε αλληλέγγυους πάντα πίσω από την ασφάλεια των Μ.Α.Τ.[1] Μάλλον δεν έχει καταλάβει σε πια πόλη βρίσκεται και ειδικότερα σε ποια γειτονιά. Εδώ και χρόνια στα Γιάννενα, το αντιφασιστικό κίνηµα µε το λόγο και τη δράση του έχει καταφέρει να κρατήσει τους ντόπιους φασίστες µες τις τρύπες τους και δεν τους έχει επιτρέψει να κερδίσουν δηµόσιο χώρο και παρουσία µες την πόλη. Και θα συνεχίσει να το κάνει.

 

Η γειτονία της Ανεξαρτησίας και πέριξ ήταν ανέκαθεν µέρος που λάµβαναν χώρα πολλές πολιτικές παρεµβάσεις(πορείες, µικροφωνικές, εκδηλώσεις κλπ) µε χαρακτηριστικότερο παράδειγµα την κατάληψη Αντιβίωση που αποτελούσε ένα αντιρατσιστικό ανάχωµα και συνέβαλλε στον αντιφασιστικό αγώνα, αλλά και γενικότερα στον αγώνα ενάντια σε αυτούς που εκµεταλλεύονται και αποφασίζουν για τις ζωές µας. Επιπλέον, αποτελεί πρόκληση για τη συλλογική µνήµη της πόλης, να κερδοσκοπούν οι πολιτικοί επίγονοι των ναζί, οι σύγχρονοι υµνητές του Ολοκαυτώµατος, σε µία γειτονιά που αποτελούσε και αποτελεί σηµείο αναφοράς για την εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων.

 

Εποµένως, δεν είµαστε διατεθειµένοι να ανεχτούµε ένα µαγαζί φασίστα, στο οποίο θα συχνάζουν οµοιδεάτες χρυσαυγίτες, νοσταλγοί του Χίτλερ και δολοφόνοι µεταναστών και αγωνιστών. Δεν πρόκειται να αφήσουµε στις γειτονιές µας να κυκλοφορούν µισάνθρωποι οι οποίοι στην ταξική κοινωνία που ζούµε έχουν διαλέξει ξεκάθαρα µεριά, αυτή των αφεντικών. Εµείς από την άλλη µεριά, και αντιλαµβανόµενοι την ταξική µας θέση, έχουµε επιλέξει να συγκρουόµαστε µε τα συµφέροντα των εξουσιαστών και να τσακίζουµε τους προστάτες και τα τσιράκια τους, προτάσσοντας τα συµφέροντα των εργατών και των καταπιεσµένων αυτού του κόσµου.

 

[1]:  https://antifai.espivblogs.net/2014/04/16/sigentrosi17-4dik/

 

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

Το κείμενο σε pdf εδώ : poreia geit

This entry was posted in δράσεις. Bookmark the permalink.