Antifa Πορεία Γειτονιάς 29/3

poreia29-3

Το σάββατο 29/3 πραγματοποιήθηκε η 2η αντιφασιστική πορεία γειτονιάς από περίπου 70 άτομα στη περιοχή Ζευγάρια. Η πορεία ήταν καλεσμένη στόμα με στόμα από το antifa[i] στο πλαίσιο του αντιφασιστικού αγώνα σε κάθε δρόμο, γειτονιά και στενό των Ιωαννίνων. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο, γράφτηκαν συνθήματα, στενσιλ και πετάχτηκαν τρικάκια.

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΤΕ…

Πέρασαν μήνες από όταν το κράτος αποφάσισε να τραβήξει το αυτί στο παραπαίδι του. Η άσκηση διώξεων σε χρυσαυγίτες και η προφυλάκιση μέρους του ηγετικού πυρήνα τους δημιούργησε σε πολλούς την ψευδαίσθηση ότι κάπως έτσι θα ξεμπερδέψουμε με το φασισμό. Τί κι αν το θέαμα των «σοκαρισμένων αντιφά» δημοσιογράφων μόνο γέλιο προκαλούσε; Τί κι αν η ακροδεξιά κυβέρνηση έκανε ξεκάθαρο ότι σειρά έχει το κοινωνικό-εργατικό κίνημα;
Από τη μία το κράτος συνεχίζει την επίθεσή του προς τους αντιστεκόμενους, υιοθετώντας πρακτικές που θα ζήλευαν και οι ναζί. Δολοφονεί μετανάστες στα σύνορα χωρίς να είναι υποχρεωμένο να δώσει λόγο. Τσακίζει διαδηλώσεις και συλλαμβάνει μαζικά αντιφασίστες, καταστέλλει κάθε αγώνα αντίστασης, ξαμολάει τα σκυλιά του για τη διάχυση του ρατσιστικού οχετού, θέτει ολοένα και περισσότερα κομμάτια του ανταγωνιστικού κινήματος σε ομηρία με όχημα την «αντιτρομοκρατία», μπουκάροντας σε δεκάδες σπίτια και συνεχίζει τη μεθόδευση της παραπέρα υποτίμησής μας δρομολογώντας νέα μέτρα. Από την άλλη, παρά τη σύλληψη του αρχηγού και κάποιων από τα τσιράκια του, βλέπουμε ότι οι χρυσαυγίτες συνεχίζουν μια χαρά την εγκληματική-μαφιόζικη τους δράση. Τα συνεργατικά κυκλώματα μπάτσων και ναζί έχουν μείνει άθικτα. Επιτίθενται σε κινηματικές δομές (αναρχικό στέκι ρεσάλτο), έφτασαν μέχρι και στο σημείο να παρελάσουν στρατιωτικά μέχρι το σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, να κατεβάσουν πανό, να σβήσουν αντιφασιστικά συνθήματα και να λερώσουν τους τοίχους με εμετικά φασιστικά-εθνικιστικά συνθήματα, έχοντας την κάλυψη των μπάτσων, αναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο και την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας αυτής. Συνεχίζουν τον ηθικό εκβιασμό στους εκμεταλλευόμενους οργανώνοντας συσσίτια μίσους και παραληρούν στις εθνικιστικές φιέστες τους την ίδια στιγμή που τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια τσακίζονται από τους δολοφόνους του Δένδια. Εκτός αυτών, έχουν το θράσος να εγκαινιάζουν και νέα γραφεία. Μες στα χριστούγεννα τόλμησαν να βάλουν πόδι στην ήπειρο ανοίγοντας γραφεία στην Πρέβεζα και στην Κέρκυρα κάνοντας εγκαίνια στα ήδη υπάρχοντα.
Στις αρχές Μαρτίου, μετά από χρόνια και ενώ δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν γραφεία στη πόλη μας, ανακοίνωσαν ότι θα εμφανιστούν σε «γνωστό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων» για να παρουσιάσουν το ψηφοδέλτιο τους για τις περιφερειακές εκλογές. Τα Γιάννενα όμως -πόλη καθαρή από φασίστες- δεν αποδείχτηκαν τόσο φιλόξενα. Μετά από επιτυχημένη παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από την αντιφασιστική συνέλευση ‘’no pasaran’’, τα φασιστάκια έφαγαν πόρτα από τους ξενοδόχους και αρκέστηκαν στη μπουζουκλερί Jimmy’s στην Ελεούσα. Να σημειωθεί ότι τόσο η επιλογή του αρχικού ξενοδοχείου AAR (14 km έξω από την πόλη) όσο και ο εκτοπισμός τους στην απομακρυσμένη Ελεούσα δείχνει ότι για κανένα λόγο δε μπορούν να πλησιάσουν το κέντρο! Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή 9/3 φασίστες από την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τη Θράκη και κάθε γωνιά της επικράτειας έκαναν μια απελπισμένη άκαρπη προσπάθεια να γεμίσουν το μαγαζάκι του Τζίμη. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι χωρίς τους μπάτσους δεν πάνε πουθενά, αφού διμοιρίες ανέλαβαν τόσο το ρόλο του μπράβου του Τζίμη όσο και την προστασία των χρυσαυγιτών από τη δυναμική αντιφασιστική διαδήλωση που διεξαγόταν εκείνη την ώρα στο κέντρο της Ελεούσας.
Όσοι πίστεψαν στο «αντιφά» κράτος για να τους απαλλάξει από το μπαμπούλα των χρυσαύγουλων δεν έχουν κανένα λόγο να κοιμούνται ήσυχοι. Εναπόκειται σε εμάς, όσους έχουμε πάρει θέση στον κοινωνικό ανταγωνισμό να ξεβρομίσουμε τον τόπο από το ναζιστικό οχετό. Μόνο εμείς, οι εκμεταλλευόμενοι αυτού του κόσμου, είμαστε σε θέση, με το μαχητικό αντιφασισμό και αντιλαμβανόμενοι την ταξική μας θέση, να τσακίσουμε τις ναζιστοσυμμορίες και να μην επιτρέψουμε να καταλάβουν ούτε σπιθαμή γης στο δημόσιο χώρο. Το δηλώνουμε ξεκάθαρα: κάθε απόπειρα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να βάλουν πόδι στα Γιάννενα θα τσακίζεται!

…ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙA

Antifa [i]

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.