ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

10461573_499593140186355_1653469359_o (1)

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Σε απεργία πείνας κατέβηκαν από τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, οι κρατούμενοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για την επ’ αόριστον παράταση της κράτησής τους πέραν του 18μηνου. Με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (11/2/2014) η επ’ αόριστον παράταση του εγκλεισμού βαφτίζεται «περιοριστικό μέτρο», μέχρι οι μετανάστες να συναινέσουν στην «οικειοθελή» απέλασή τους…

Πέραν των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η κράτηση των ανθρώπων αυτών συμβάλλει στην αντιμετώπιση της μετανάστευσης-χωρίς-χαρτιά ως αξιόποινης πράξης. Το μόνο «έγκλημα» που διαπράττουν οι μετανάστες για το ελληνικό κράτος είναι ότι υπάρχουν. Ότι «επέλεξαν» να αφήσουν τον τόπο τους, τις οικογένειές τους, να περάσουν τα σύνορα, να περπατήσουν χιλιόμετρα, να στριμωχτούν σε βάρκες, να κυνηγηθούν από τους συνοριοφύλακες και τους κάθε είδους μπάτσους ανά την επικράτεια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η παρατεταμένη κράτηση -με το πρόσχημα της απέλασης- ουσιαστικά παρατείνουν το βασανιστήριο, καλλιεργούν το φόβο και συνδέονται άμεσα με την ποινικοποίηση της μετανάστευσης και την πειθάρχηση της εργασίας.

Ακολουθεί το κείμενο των 500 μεταναστών απεργών πείνας:

«Εδώ και ενάμισι χρόνο (από τον Αύγουστο του 2012) πολλοί μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές. Οι μαζικοί έλεγχοι και συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ρατσιστικά και βίαια. Μεταφέρθηκαν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα στα κέντρα κράτησης. Χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες για τις άσχημες καταστάσεις που εμείς, όλοι αυτοί οι πρόσφυγες, περάσαμε, το μόνο μας λάθος ήταν ότι δεν είχαμε ένα κομμάτι χαρτί.

Όταν άνοιξαν τα κέντρα κράτησης, η ελληνική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο η μέγιστη περίοδος κράτησης προσφύγων ήταν έξι μήνες. Έπειτα αύξησαν την περίοδο κράτησης σε ένα χρόνο, ύστερα σε ενάμισι χρόνο και σήμερα αυτή είναι η μέγιστη περίοδος που ο ελληνικός νόμος επιτρέπει.

Αλλά έπειτα, ξαφνικά, πριν λίγες εβδομάδες αύξησαν επιπλέον την διάρκεια κράτησης σε επ’ αόριστον κράτηση!!! Αυτή η κίνηση ήταν μια ρατσιστική απόφαση. Είναι αδικία. Ο μόνος σκοπός αυτής είναι να σταματήσει εμάς τους πρόσφυγες να ερχόμαστε στην Ελλάδα, εμάς που αναγκαστήκαμε να αφήσουμε τις χώρες μας γιατί υποφέραμε. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να υποφέρουμε στην Ελλάδα.

Με τη συστηματική και επ’ αόριστον κράτηση η ελληνική κυβέρνηση μας σκοτώνει. Μας τρώνε τις ζωές μας και σκοτώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες μας μέσα σε φυλακές. Και όλα αυτά τη στιγμή που κανείς από εμάς δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας: τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Κυρίως αυτοί που έχουν μείνει ήδη πάνω από 18 μήνες, βρίσκονται σε μια φοβερά άσχημη κατάσταση και χρειάζονται απελπισμένα βοήθεια και στήριξη. Σήμερα, 9/6/2014 εμείς που κρατούμαστε στο κέντρο κράτησης Κορίνθου ξεκινήσαμε απεργία πείνας. Νιώθουμε μια τεράστια πίεση λόγω της άγνοιας αναφορικά με το μέλλον μας. Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην παράνομη παράταση άνω των 18 μηνών της διάρκειας κράτησής μας.»

οι μετανάστες είναι αδέρφια ταξικά
στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

antifa [i]

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.